PERUTUSAN PENGARAH

KATA-KATA ALUANSelamat datang ke Kolej Kemahiran Tinggi MARA Ledang, Johor (KKTM Ledang). Ia adalah sebuah kolej yang baru dan khusus dalam bidang Kejuruteraan Bioperubatan.

Transformasi Pendidikan dalam Kejuruteraan Bioperubatan terutamanya di MARA bertujuan untuk menghasilkan pekerja mahir yang diperlukan oleh industri serta menjadi pengubah teknologi dengan semangat dan nilai keusahawanan yang tinggi.

Untuk memberi kesan tersendiri dan positif kepada masyarakat, pensyarah dan kakitangan kami komited untuk menyediakan persekitaran yang sihat untuk memperbaiki generasi pemimpin yang akan datang dalam Pakar Kejuruteraan Bioperubatan.

KKTM Ledang merangkumi keadaan kemudahan dan kelengkapan seni, dan merupakan satu-satunya Institusi Latihan Tinggi MARA yang mengkhusus dalam Diploma Pendidikan Kejuruteraan Bioperubatan.

Harapan kami bahawa kami dapat memberi inspirasi dan mendidik generasi akan datang untuk menjadi pakar bioperubatan berinovatif.

Terima kasih kerana melawat laman web kami. Sila luangkan masa untuk meneroka dan mengetahui apa yang menjadikan KKTM Ledang sebagai institusi yang berbeza daripada institusi yang lain.

 

Yang ikhlas,
Haji. Mohamad Johari Bin Man @ Osman
Pengarah, KKTM Ledang
PENGARAH KKTM LEDANG

Hubungi Kami

Kolej Kemahiran Tinggi MARA Ledang, Mukim Serom 4 & 5, 84410 Tangkak, Johor Darul Takzim

  • dummy+6 06-975 6200

  • dummy+6 06-975 6203

  • dummy info@ledang.kktm.edu.my

Search